Algemene Voorwaarden

Om misverstanden te voorkomen adviseren wij u om onze algemene voorwaarden te lezen voordat u boekt. Wij raden u aan om een annuleringsverzekering af te sluiten.

De Franse wet bepaalt dat uitsluitend de Franse tekst van onze algemene voorwaarden rechtsgeldig is. Hieronder volgt een vertaling van de Franse tekst.

Art 1: Toepassing
De algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk verblijf in onze accommodatie, tenzij anders schriftelijk overeengekomen en ondertekend door ons.

Art 2: Verblijfsduur
Het verblijf in onze gîte kan alleen om toeristische redenen, met een beperkte verblijfsduur. U kunt in geen enkel geval één of ander recht inroepen om het verblijf te bestendigen.

Art 3: Hoog- laagseizoen
Wij hanteren géén hoog- en laagseizoen. Gedurende de winter (1 november – Pasen) vragen we wel een toeslag van € 5,- per dag om de extra verwarmingskosten te dekken.

Art 4: Reserveren en aanbetalen
Een reservering is pas definitief wanneer u de betaling van de huur van de gîte heeft overgemaakt. Bij boeking ontvangt u een van ons bevestigingsmail.

Art 5: Tarieven
De tarieven zoals vermeldt op de website ptitjolie.nl zijn de geldende tarieven.

Art 6: Eindafrekening
Overige kosten worden op de ochtend van vertrek afgerekend. U kunt bij ons niet pinnen. De betaling kan worden voldaan: à contant of per Tikkie

Art 7: Annulering door de gast
Elke annulering moet telefonisch en schriftelijk worden gemeld. De volgende kosten worden in rekening gebracht:

1. Annulering tussen 30 en 14 dagen voor aankomst: 50% van de aanbetaling blijft bij ons, tenzij wij de gîte opnieuw kunnen verhuren.

2. Annulering minder dan 14 dagen voor aankomst. Het bedrag van de gehele reservering blijft bij ons.

3. Bij een korter verblijf dan de reservering wordt geen terugbetaling van het aantal niet verbleven dagen gedaan.

Art 8: Annulering door de eigenaar
In geval wij ons verplicht zien (door bijzondere omstandigheden) het verblijf te annuleren, wordt u onmiddellijk telefonisch en schriftelijk op de hoogte gebracht. U ontvangt reeds betaalde bedragen per direct terug. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor overige door u geleden schade, er kan geen verdere aanspraak worden gemaakt op enige vorm van vergoeding, van welke aard dan ook.

Art 9: Aankomst en vertrek
Op de dag van aankomst verwelkomen wij u graag vanaf 16.00 uur. Op de dag van vertrek kunt u tot 10.30 uur beschikken over de accommodatie.

Art 10: Verblijfsbelasting
De verblijfsbelasting, (taxe de séjour), is een lokale toeristenbelasting, die door u aan ons moet worden voldaan. Wij zijn verplicht deze toeristenbelasting af te dragen aan de Franse staat.

Art 11: Gebruik van de Gîte
U wordt geacht de rust te bewaren en installaties, gebouwen, gastenverblijf, meubilair uitsluitend te gebruiken waar ze voor bestemd zijn. U laat de accommodatie in goede staat achter.

Art 12: Omgeving
Wij verwachten van u dat u rekening houdt met de buren en de omgeving.

Art 13: Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan.

Art 14: Rookverbod
In huis en op de binnenplaats mag niet worden gerookt.

Art 15: Dranken en etenswaren
Wij volgen de Franse alcoholwetgeving voor chambres d´hôtes met restaurant licentie. Aan minderjarigen, tot 18 jaar, mag geen alcohol worden verstrekt.

Art 16: Registratie
Wij zijn verplicht, conform de Franse wet, om alle personen met andere nationaliteit dan de Franse te registeren. Wij verstrekken uw gegevens niet aan derden.